Mainos
Mainos

Maatalousministeri: Turkistarhausta ei ole syytä kieltää

Maatalousministeri Jari Koskinen vieraili pohjalaisilla turkistarhoilla tänään.

Koskisen mukaan turkistarhaus on jatkossakin vahva maaseudun elinkeino.

– On erilaisia mielipiteitä tässäkin asiasta, mutta meillä maa- ja metsätalousministeriössä on selkeä käsitys siitä, että turkistarhaus on vahva elinkeino Pohjanmaalla, se on vastuullinen elinkeino, ei meillä ole mitään syytä kieltää sitä.

Ministeri ei usko, että turkistarhauksen lopettamista vaativa kansalaisaloite saa riittävää kannatusta, vaikka hallituspuolueista kaksi on jo ilmoittanut haluavansa lopettaa tarhauksen ja muidenkin puolueiden rivit rakoilevat.

– Aloitteitahan on oikeus tehdä, mikäs siinä, eduskunta käsittelee sitten aikanaan, siinä mielessä hallitus seuraa sivusta mitä eduskunnassa tapahtuu.

Aiemmin vihreät ja vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet kannattavansa tarhauksen lopettamista. Myös demareiden leirissä on tarhauksen vastustajia. Selkeästi tarhauksen puolella puolueista ovat vain RKP, keskusta ja perussuomalaiset.

Turkistarhaus purjehtii juuri nyt kovassa myötätuulessa. Hinnat ovat huippulukemissa ja kysyntä maailmalla kova.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme