Mainos
Mainos

Maataloussopu syntyi EU:n komission kanssa

Maataloustukien uuden kansallisen lisäosan jakoperusteista on syntynyt sopu Brysselissä.

Maataloustukien uuden kansallisen lisäosan jakoperusteista on päästy sopuun EU:n maatalouskomissaarin Franz Fischlerin kanssa. Uudella kotieläintiloille suunnatulla tukimuodolla on tarkoitus paikata kansallisen 141-tuen aiheuttamia menetyksiä erityisesti Etelä-Suomen kotieläintiloilla.

Sopimuksen mukaan Suomi voi nyt maksaa luonnonhaittakorvauksen kansallista tukea enemmän niille tiloille, joilla on kotieläimiä. EU-tuen päälle maksettavan kansallisen tuen määrä voi sopimuksen mukaan olla kotieläintiloille 100-105 euroa hehtaarilta.

Maatalousministeri Juha Korkeaojan mukaan sellaisille tiloille, joissa kotieläimiä ei ole, kansallista tukea voidaan maksaa enintään 20-25 euroa hehtaarilta.

Tuen maksaminen alkaa mitä todennäköisimmin ensi vuoden alusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot