Mainos
Mainos

Maataloustuottajille verohelpotusta polttoöljykuluihin

Helpotuksen taustalla on MTK:n esittämä vaatimus maataloustuottajien toimeentulon parantamisesta.

Hallitus on saamassa valmiiksi lakiesityksen, jolla kevennetään maataloustuottajien polttoaineiden ja sähkön verotusta, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan tästä vuodesta lähtien EU-tukiin oikeutetut maatalouden harjoittajat voivat hakea yhteensä 19,5 miljoonan euron veronpalautukset. Myös viime vuoden kuluista voi hakea veronpalautusta.

Kasvihuoneviljelijät saavat jo entuudestaan helpotusta kevyen ja raskaan polttoöljyn valmisteverosta. Nyt helpotus laajenee.

Suunnitellussa sähkönkäytön tuessa sähkön tuotantotavalla ei ole merkitystä, kunhan kyse on verotetusta sähköstä eikä esimerkiksi maatilan itse tuottamasta energiasta. Esityksen myötä uusiutuvien energianlähteiden käyttö muuttuu suhteellisesti entistä kannattamattomaksi.

Helpotuksen taustalla on Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliiton MTK:n runsas vuosi sitten esittämä vaatimus maataloustuottajien toimeentulon parantamisesta.

Polttoaine- ja sähköverohelpotus on todettu ainoaksi keinoksi parantaa maatalouden elinkeinojen harjoittajien toimeentuloa tasaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot