Mainos
Mainos

Maatalousyrittäjä tilitti Vihreiden eduskuntaryhmälle: ”Työtä tehdään kahden euron tuntipalkalla”

Vihreiden eduskuntaryhmä aloitti kesäkokouksensa Kalajoella tutustumalla Tyngän kylällä sijaitsevaan, Suomen suurimpaan emolehmätilaan. Vapaana pihatoissa kuljeskelee tällä hetkellä 1300 emolehmää, lisäksi tilalla on satoja vasikoita.

Vihreät vakuuttelivat tyytyväisyyttään tämän suuntaiseen maatalouteen.

– Mehän teemme jatkuvasti työtä eläinsuojelun parissa ja kyllähän tämä hyvältä vaikuttaa! myhäili eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto.  

Tuuran maatalousyhtymä on perheyritys, jossa työskentelee vanhempien lisäksi perheen kolme poikaa. Viime vuodet ovat olleet vaikeita.

– Nyt eletään sellaisia aikoja maataloudessa, että ei koskaan - ei koskaan ole ollut näin vaikeaa! Laskimme, että viime vuonna teimme liki 4000 tuntia työtä, josta palkkaa tuli kaksi euroa tunti, sanoo isäntä Esa Tuura.

Vihreät halusivat tietää maatalousväen toiveita tilanteen parantamiseksi. Niitä he myös saivat.

– Tukipolitiikalla meidät tietysti voidaan pitää hengissä, mutta pitkällä tähtäimellä markkinoiden pitää toimia. Tällä hetkellä tilanne ei ole terve, jos ei hienosta lihasta saa hintaa, jolla pystyisi elämään, sanoo Esa Tuura.

Yksi selvä vinkki hänellä oli päättäjille.

– Kotimaisuusmerkintä pitäisi vihdoinkin saada lihajalosteisiin, koska uskon, että suomalaiset kyllä haluavat syödä kotimaista lihaa, jos he voivat valita, sanoo Tuura.

Tuuran tilalta vihreiden matka jatkui Mustilankankaan tuulipuistoon, joka sekin on Suomen suurin. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme