Mainos
Mainos

Maatilalliset tarvitsevat henkistä tukea

Lähes joka toinen tuoreeseen tutkimukseen vastanneista lypsykarjatilallisista tarvitsisi apua henkisiin ongelmiinsa.

Avioerot ja itsemurhat maaseudulla ovat lisääntyneet, ja varsinkin lypsykarjatilojen väki alkaa olla äärirajoillaan. Kuopion aluetyöterveyslaitoksen äskettäisessä tutkimuksessa lähes joka toinen kyselyyn vastanneista lypsykarjatilallisista arveli tarvitsevansa apua henkisiin ongelmiinsa.

EU-jäsenyys on tuonut suuren muutoksen Suomen maatiloille. Vljelyalaan ja eläinyksiköiden kokoon perustuvaan tukijärjestelmään siirtyminen asetti paineet jatkuvaan tilakoon kasvattamiseen, ja kohtuuttoman työtaakan aiheuttamat seuraukset alkavat nyt näkyä.

Kovan työpaineen lisäksi maaseutuväestön mielenterveyttä rasittaa yksinäisyys. Väki kylissä on vähentynyt, sukulaiset muuttaneet muualle, ja kyläkaupat, koulut, postit ja muut luontaiset tapaamispaikat ovat hävinneet.

Maataloustuottajien tukena toimii MTK:n aloitteesta perustettu Maaseudun tukihenkilöverkko. Verkoston tukihenkilöt toimivat pääasiassa Raha-automaattiyhdistyksen sekä keräys- ja lahjoitusvarojen turvin.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 04.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme