Mainos
Mainos

Maatilat varautuvat eläinaktivistien vierailuihin turvallisuuskoulutuksella

Lisääntyneet yölliset vierailut ja uudet rikollisuuden lajit ovat saaneet pohjanmaalaiset maatilat aloittamaan turvallisuuskoulutuksia eläinaktivistien varalta.

Maatiloilla ja poliisissa uskotaan, että kuvat maatilojen kaltoin kohdelluista eläimistä ovat ainakin osittain lavastettuja. Maatiloilla pelätään soluttautujia, jotka tulevat tilalle jonkin laillisen yrityksen siivellä.

Eräällä maitotilalla oli käynyt rakennusalan yritys, joka oli kuvannut tilaa. Yksi kuvista päätyi myöhemmin kansainvälisen ALFin eli eläinten vapausrintaman nettisivuille.

- Kuva oli laillisesti otettu päiväsaikaan, mutta se oli myöhemmin varastettu. Eli eläinaktivisteilla oli ollut soluttautuja rakennuskonsulttifirmassa töissä, joka oli varastanut meidän tilalta ja muiden tiloilta kuvia ja väärinkäyttänyt niitä, kertoo maitotilallinen Mats Broända.

Muun muassa Norjassa yhtä samaa kuollutta tai sairasta eläintä oli siirretty eri tarhoihin.

- Näin saadaan kuvamateriaali näyttämään siltä, että joka paikassa on huono tilanne, Keski-Pohjanmaan poliisilaitoksen vanhempi rikoskonstaapeli Kaj Nyman.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme