Mainos
Mainos

Maatilojen määrä laskee edelleen

Maataloustuotantoa harjoittavien tilojen määrä vähenee tasaista vauhtia. Maatalouslaskennan ennakkotietojen mukaan tiloja on nyt alle 80 000.

Maataloustilojen määrän lasku noudattelee viime vuosien tahtia: tilojen määrä väheni viime vuodesta noin 3500:lla. Vielä kymmenen vuotta sitten maataloustuotantoa harjoittavia tiloja oli liki 130 000.

Lähes kaikki tilat hakevat maataloustukea. Näitä tiloja on laskennan mukaan 77-78000. Ilman tukea yrittäviä tiloja on enää tuhatkunta.

Ennakkotiedot ilmenevät maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen tekemästä maatalouslaskennasta, joka on osa maailmanlaajuista laskentaa. Vastauksista myös ilmenee, että tilojen koneistuminen jatkuu. Noin 40 prosenttia tiloista omistaa oman puimurin, kun kymmenen vuotta sitten puimureita oli alle kolmanneksella tiloista. Myös traktoreita on hankittu lisää.

Maatalouslaskennan toinen kyselykierros tehdään tämän kuun aikana, ja siinä kysytään muun muassa viljelijöiden koulutuksesta ja perheenjäsenten mahdollisista muista työpaikoista. Ensimmäisen kyselykierroksen vastausprosentti oli liki 100.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme