Mainos
Mainos

Maavoimat parantaa varusmiesten henkistä tukea

Maavoimien henkilöstölle ja varusmiesjohtajille ryhdytään järjestämään koulutusta varusmiesten henkisen pahoinvoinnin havaitsemiseksi.

Koulutus alkaa ensi vuoden alusta kaikissa maavoimien joukko-osastoissa. Kaveria ei jätetä -teemalla järjestettävä koulutus toteutetaan yhteistyössä henkisen tuen ammattilaisten kanssa.

Varusmiesten peruskoulutuskauden oppitunteihin lisätään kokonaisuudet mielenterveydestä ja henkisen pahoinvoinnin tunnistamisesta. Asiaa käsitellään myös aliupseeri- ja reserviupseerikursseilla. Lisäksi kaikille varusmiehille jaetaan tukihenkilöiden yhteystiedot. Yhteistyötä terveydenhuoltohenkilöstön kanssa on myös määrä kehittää.

Hankkeen taustalla on muun muassa se, että Karjalan prikaatissa on sattunut viime vuoden syksystä lähtien kolme varusmiehen kuolemantapausta. Ne tulivat yllätyksenä sekä varusmiehille että kouluttajille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme