Mainos
Mainos

Maavoimat tuomitsee naisten halventavan kohtelun

Maavoimat tuomitsee jyrkästi naispuolisiin varusmiesjohtajiin kohdistuneen herjauksen.

Maavoimien tiedotuspäällikkö Lauri Inna korostaa puolustusvoimien suhtautumista väärinkäytöksiin:

- Puolustusvoimilla on tällaisille kiusaamistapauksille nollatoleranssi. Ainoa positiivinen asia on se, että tapausta on päästy tutkimaan perusteellisesti.

- Eihän puolustusvoimat eikä maavoimat suvaitse tällaisia tapauksia missään nimessä. Nämä ovat tapauksia, joita ei kerta kaikkiaan toivota koskaan tapahtuvan. Jokainen väärinkäytös on tutkittava perusteellisesti ja ainoa positiivinen puoli tässä on, että Kainuun tapaus on tutkittu perusteellisesti. Kainuun prikaatin komentaja aikoinaan puuttui tiukasti ns. palautevihkojen olemassaoloon. Ne ovat tiukalla käskyllä kiellettyjä Kainuun prikaatin joukoissa tämän tapauksen jälkeen.

Inna muistuttaa, että puolustusvoimilla on vastaavissa tilanteissa valmiudet tarjota kriisiapua herjausten tai väärikäytösten uhreiksi joutuneille.

Kajaanin käräjäoikeus luki eilen syytteet kunnianloukkauksesta ja palvelusrikoksesta yhdelletoista varusmiehelle.

Kainuun prikaatissa viime vuonna palvelleet varusmiesjohtajat olivat koonneet vihkosen, jossa haukuttiin naispuoleisia kollegoita. Loukatut naiset saivat asian tietoonsa viime heinäkuussa muutama päivä ennen palveluksen päättymistä. Yksi vihkoon kirjoittaneista alikersanteista oli antanut vihkon vietäväksi naisalikersanttien tupaan.

Vihkossa oli kaikille kahdeksalle naiselle oma aukeama, joissa heitä kuvailtiin erilaisin alatyylisin haukkumanimin. Tekstejä oli kirjoitettu monella eri käsialalla ja useaan eri otteeseen.

(MTV3)

Lue:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme