Mainos
Mainos

Maavoimien helikopterisuunnitelmat eivät pörrää esteittä

Maavoimien suunnitelmat uusien helikopterien hankkimisesta nopealla aikataululla saattavat kaatua lentäjäpulaan. Helikopterihankintaa valmistellaan parhaillaan niin pääesikunnassa kuin puolustusministeriössä. Tarkoitus on saada viitisenkymmentä helikopteria jo muutaman vuoden kuluttua.

Näin monta helikopteria vaatii jo 150 ohjaajaa ja muuta teknistä henkilökuntaa 350. Sekä ohjaajien että tekniikan koulutus kestää vähintään kolmesta neljään vuotta. Ilmavoimilla ei tarkoitukseen ole ylimääräistä henkilöstöä.

Helikoptereiden hankinta liittyy puolustusvoimien johdon suunnitelmiin varustaa kolme valmiusprikaatia kuljetushelikopterein. Budjettiesityksessä on varattu rahaa hankkeen valmisteluun ensi vuodeksi 18 miljoonaa markkaa ja seuraavalle vuodelle 22 miljoonaa markkaa. Esitykseen sisältyy neljän miljardin markan tilausvaltuudet.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme