Mainos
Mainos

Maavoimien iskukykyyn haetaan lisää tehoa

Maavoimat hakee lisää iskukykyä panostamalla tulivoimaan, liikkuvuuteen ja suurempaan ulottuvuuteen.

Hallituksen puolustuspoliittinen selonteko valmistuu pala palalta. Tänään julkistettiin puolustusvoimien työryhmän ehdotus siitä, miten tulisi tehostaa maavoimien kykyä vihollisen torjunnassa.

Avainsanoja ovat tulivoima, liikkuvuus ja uutena myös suurempi ulottuvuus. Iskukykytutkimuksella on haettu välineitä, joilla ulottuvuusaukko saataisiin korvattua.

Työryhmä suosittaa ulottuvuusaukon paikkaamiseen raketinheittimiä, tykistön erikoisampumatarvikkeita ja Horneteista maahan tapahtuvaa toimintaa.

- Hornetien ykköstehtävänä tulee säilymään hävittäjätorjunta. Tämä on tukitehtävä, jonka ne toteuttavat operatiivisten päämäärien mukaisesti, selvittää kenraalimajuri Kalervo Sipi pääesikunnasta.

Taisteluhelikoptereihin armeijalla ei ole varaa. NATO -yhteensopivan kaluston hankintoihin tarvittaisiin noin miljardi euroa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.03.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot