Mainos
Mainos

Mäenpää huolissaan työmarkkinoiden vastakkainasettelusta

STTK:n puheenjohtajan mukaan yritysten johdon ja palkansaajien välille on syntynyt luottamuspula. Hänen mielestään tästä on kaikkien syytä olla huolissaan.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää (sd.) on huolissaan vastakkainasettelun lisääntymisestä työmarkkinoilla. Erityisesti toistuvat ilmoitukset kannattavienkin tehtaiden sulkemisista lisäävät epävarmuutta muissakin palkansaajissa.

Globaalien pörssiyhtiöiden arvot ovat Mäenpään mukaan ristiriidassa kansalaisten arvomaailman kanssa. Hän varoittaa kasvavasta luottamuspulasta yritysten johdon ja palkansaajien välillä ja ehkä myös poliittisten päättäjien ja yritysten välisestä konfliktista.

- Kansalaisten oikeustaju on ylittynyt ja vastakkainasettelusta on syytä kaikkien olla huolissaan. Nyt jos koskaan tarvitaan laajaa keskustelua yritysten yhteiskuntavastuusta ja yritystoiminnan rajoista elinkeinoelämän, poliitikkojen ja palkansaajien välillä, Mäenpää sanoi Kuusamossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme