Mainos
Mainos

Magnesium saattaa olla hyväksi alkoholistin maksalle

Kansanterveyslaitoksen tutkijat uskovat, että magnesiumista olisi apua alkoholistin huonosti voivalle maksalle. Tuoreen tutkimuksen mukaan magnesiumlääkitys nopeuttaa ASAT-entsyymin vähenemistä ja edistää näin maksan toipumista alkoholin vaikutuksista.

ASAT-arvo aleni enemmän magnesiumia saaneilla kuin vaikuttamattomia lumetabletteja saaneilla. Hyvään tulokseen pääsivät vain ne, jotka käyttivät lääkettä tutkimuksen loppuun asti.

Suurentunut ASAT-arvo on yksi maksan toimintahäiriön mittari. Esimerkiksi monissa maksatulehduksissa arvo suurenee huomattavasti. Aiemmin on havaittu, että vaara kuolla alkoholiperäiseen maksatautiin on kasvanut, jos ASAT on koholla.

Kansanterveyslaitoksen ja Alkoholitutkimussäätiön yhteistyönä tehtyyn tutkimukseen osallistui yhteensä 118 henkilöä, joista 58 oli mukana loppuun saakka. Tutkimuksessa magnesiumin annos oli 400 milligrammaa päivittäin kahdeksan viikon ajan. Lääkitys annettiin katkaisuhoidon jälkeen.

Tutkimus on julkaistu Substance Abuse Treatment, Prevention, and Policy -lehdessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme