Mainos
Mainos

Maija-Liisa Lahtinen syyttää poliisia

Tampereen käräjäoikeuden vapauttama Maija-Liisa Lahtinen aikoo selvityttää keskusrikospoliisin toimet esitutkinnassa. Hän haluaa päivänvaloon mm. sen, miten salassa pidettävän asian yksityiskohtaiset tiedot ovat lähes välittömästi tiedotusvälineillä.

Lahtinen toteaa tiedotusvälineille osoittamassaan viestissä, että keskusrikospoliisin yhdeksi tutkintamenetelmäksi on muodostunut vastaajan tuomitseminen julkisuudessa etukäteen. Lahtisen mielestä viime päivien tapahtumat sisältävät merkittäviä ihmisoikeuksien loukkauksia.

Hän aikookin selvittää asian kokonaisuudessaan ja saattaa toimista vastaavat tahot edesvastuuseen. Lahtinen on valmis viemään asian tarvittaessa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Poliisi on epäillyt, että Lahtisen edesmenneen aviomiehen Urpo Lahtisen rahoja on siirretty laittomasti ulkomaille yli 30 miljoonaa markkaa. Poliisitutkinta on ollut vireillä jo vuodesta 1995, jolloin Urpo Lahtisen poika Jeppe Lahtinen teki asiasta tutkimuspyynnön.

Museonjohtaja Maija-Liisa Lahtisen mielestä kysymys on Jeppe Lahtisen häneen kohdistamasta henkilökohtaisesta ajojahdista, jota KRP on ryhtynyt tukemaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme