Mainos
Mainos

Maija-Liisa Lahtisen velat nousevat yli 18 miljoonaan

Maija-Liisa Lahtinen on tuomittu Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta vankeuteen, mutta hän on pakoillut tuomion täytäntöönpanoa.

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen leskeltä Maija-Liisa Lahtiselta yritetään konkurssimenettelyssä periä yli 18 miljoonan euron saatavia. Suurimmat velkojat ovat Urpo Lahtisen kuolinpesä ja Uudenmaan verovirasto.

Kuolinpesän alustavat vaatimukset ovat yli 14 miljoonaa ja verottajan noin kolme miljoonaa. Velkojen määrä täsmentyy kevään kuluessa.

Lokakuussa konkurssiin asetetun Maija-Liisa Lahtisen konkurssipesän velkojainkokous oli tänään Tampereella. Kokouksessa velkojille kerrottiin pesänhoitajan toimenpiteistä, muun muassa Lahtisen Helsingin-asunnon myynnistä. Maija-Liisa Lahtisen edustajaa ei ollut paikalla.

Helsingin-asunto myytiin joulukuussa pakkohuutokaupassa runsaalla 1,5 miljoonalla eurolla. Konkurssipesän pesänhoitaja asianajaja Pekka Romo arvioi, että pesä myy seuraavaksi Lahtisen Sveitsin-asunnon. Senkin arvo on 1,5 miljoonan euron luokkaa.

Maija-Liisa Lahtinen on tuomittu Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta vankeuteen, mutta hän on pakoillut tuomion täytäntöönpanoa. Myös rikoksen avulla viedyt rahat ovat kateissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot