Mainos
Mainos

Maikki Harjanne: Vanttu ja vaari, Maikki Harjanne: Vanttu

(Otava)

Maikki Harjanteen Minttu-kirjat olivat omaa lempilukemistani pikkulapsena, joten oli ilo tutustua Harjanteen Vanttu-sarjaan omien lasten kanssa.

Vanttu on pieni poika, jonka arkea lapsen iloineen ja suruineen kirjoissa seurataan. Kuten Minttu-kirjatkin, Vanttu on kuvitettu lapsekkaan sympaattisesti. Itse tarinat ovat pieniä, turvallisia kertomuksia lapselle läheisistä ja tutuista aiheista. Vanttu ja vaari-kirjassa puuhastellaan isoisän kanssa, ja Vanttu-kirjassa puolestaan etsitään kadonnutta unilelua: tuttuja touhuja joka lapselle siis.

Arki, leikki ja tutut pienet elämän ihmeellisyydet ovat juuri sopivaa luettavaa perheen pienimmille. Kirja on samaistuttava ja kertomukset herttaisia. Pienestä lapsesta on mukava katsella kuvia ja kuunnella lyhyitä tarinoita omastakin elämästä tutuista asioista.

Seikkailunjanoista 6-vuotiasta kömpelöhköt kuvitukset ja pienet tarinat eivät oikein jaksa viihdyttää, mutta 2-vuotias pikkuveli nauttii saadessaan tuudittautua Vantun tuttuun ja turvalliseen seuraan: kuten nostalgiannälkäinen äitikin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme