Mainos
Mainos

Mainosvaloja, pihavaloja - terveys vaarassa

Yövalvominen lisää tuoreen tutkimuksen mukaan syöpäriskiä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan yötyötä tekevillä ainakin rintasyöpäriski on 20 prosenttia suurempi kuin muilla.

Aiheesta kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.

Niin sanottu valosaaste eli tarpeeton tai väärinsuunnattu valaistus lisääntyy Suomessa koko ajan, ja se voi aiheuttaa terveyshaittoja.

– Kaikki merkit viittaavat siihen, että valosaaste lisääntyy koko ajan myös Suomessa, vaikka mitään virallista seurantaa asiasta ei ole, kertoo tutkija Jari Lyytimäki Suomen ympäristökeskuksesta lehdessä.

Valosaasteella tarkoitetaan yleensä yöaikaista ulkotilojen keinovaloa, joka koetaan usein häiritseväksi ja tarpeettomaksi.

Terveysongelmaksi valo koituu sitä kautta, että liika yövalo voi estää nukkumisen. Varsinkin ihmiset, jotka kärsivät mielialavaihteluista, voivat muuttua yön valoisuuden ja siitä johtuvan unettomuuden takia ylivireiksi jo muutamassa päivässä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot