Mainos
Mainos

Maisa, 15, läksytti kavereineen pellet pakoon – ”Tiedättehän, että tässä ei ole järkeä”

Viisitoistavuotias Maisa oli ystävineen iltalenkillä Kajaanissa, kun näki poikaporukan tulevan metsästä taskulamput käsissään. Maisa ja kolme ystävää lähtivät lähemmäksi katsomaan, mitä oikein oli meneillään.

Porukka paljastui vitosluokkalaisiksi pojiksi, joista kahdella oli sillä hetkellä käsissään pellenaamarit ja pesismailat. Julkisuudessa olleiden pellepelotteluiden vuoksi Maisa, Nella, Inkeri ja Pieta päättivät toimia.

– Menimme ja sanoimme, että tiedättehän, näin ei saa toimia! Että tässä ei ole mitään järkeä, Maisa kertaa eilisiltaa MTV Uutisille.

Poliisi tavoitti myöhemmin

Maisan mukaan pojat olivat menneet hiljaisiksi, vain ”pientä urputusta” oli kuulunut. Poikaporukka lähti pois, jolloin kaksi tytöistä soitti poliisille ja kaksi lähti porukan perään.

Tytöt saivat poikien olinpaikan selville, minkä ansiosta poliisit tavoittivat pojat lopulta.

– Ei meitä pelottanut lähestyä heitä, kun näimme heidän olevan vähän pienempiä. Kotona kaikkien vanhemmat ovat kehuneet, että teimme aivan oikein, Maisa kertoo.

Poliisi kertoo tavoittaneensa pojat ja puhuttaneensa heitä.  

Tyttöporukan toimista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme