Mainos
Mainos

Maiseman suojeluun oma sopimus

Valtioneuvosto esittää, että Suomi hyväksyisi Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen. Sopimus velvoittaa ottamaan maiseman huomioon esimerkiksi aluesuunnittelussa.

Suomalaista maisemaa voinee pian suojella kansainvälisen sopimuksen avulla. Valtioneuvosto esittää eduskunnalle Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen hyväksymistä ja sen määräysten saattamista voimaan Suomessa.

Sopimus on ensimmäinen kansainvälinen sopimus, joka koskee yksinomaan maisemaa. Se ei koske pelkästään arvokkaita ja kauniita maisemia, vaan myös arkiympäristöjä, joita sopimus velvoittaa hoitamaan. Sopimus velvoittaa ottamaan maiseman huomioon sitä koskevissa toimissa, kuten alue- ja kaupunkisuunnittelussa ja maatalouspolitiikassa.

Maisemayleissopimus tuli kansainvälisesti voimaan viime vuoden maaliskuun alusta. Sen on allekirjoittanut 30 ja hyväksynyt 17 maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot