Mainos
Mainos

Maistissa pyöräilevän ei tarvitsee puhaltaa, silti voi tulla sakko

Vaikka polkupyöräilyssä ei ole promillerajaa, kirjoittaa poliisi sakon, jos muiden turvallisuus kärsii.

Lain mukaan päihtyneenä pyöräily on liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla. Poliisi ei kuitenkaan päihtynyttä pyöräilijää rankaise, jos ajo sujuu moitteetta ja muiden turvallisuutta vaarantamatta.

– Polkupyöräilijä ei velvollinen puhaltamaan alkometriin, mutta humalainen polkupyöräilijä voidaan kyllä pysäyttää, liikkuvan poliisin viestintäpäällikkö Jussi Pohjonen kertoo.

Sakkoa poliisi ei automaattisesti maistissa ajavalle kirjoita, sillä polkupyöräilyssä ei ole käytössä promillerajoja.

– Jos pystyt ajamaan vaaraa aiheuttamatta ja huomiota herättämättä päihtyneenä, se on sallittua. Mutta mikäli vaaraan aiheutuu toisten turvallisuudelle, niin kyllä poliisi silloin sakottaa.

Samanlaiset säännöt pätevät myös hevosella liikkuvaan.

Pohjosen mukaan Suomeen ei tarvita promillerajoja pyöräilyyn. Saksassa sen sijaan pyöräilyn promilleraja on 1,6, mutta sen laskemista suunnitellaan 1,1:een.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot