Mainos
Mainos

Maistuuko alkoholi? - se uhkaa suomalaisten työuria

Alkoholi on merkittävä uhka työurien pidentämistavoitteissa. Työterveyslaitoksen erityisasiantuntijan Leena Hirvosen mukaan valtaosa alkoholiriippuvaisista ja alkoholin riskijuojista on työelämässä. Tästä huolimatta päihdeohjelma löytyy vain harvalta työpaikalta ja juomiseen puututaan liian myöhään.

Hirvosen mukaan puoli miljoonaa ihmistä juo terveyden kannalta liikaa alkoholia. Heistä valtaosa on työelämässä. Alkoholi on myös työikäisten yleisin tappaja. Hirvonen ihmetteleekin, miksi alkoholi on unohdettu poliitikkojen työuran pidennyspuheista.

– Alkoholin suurkulutus kaksinkertaistaa riskin joutua työkyvyttömyysseläkkeelle.

Työntekijöiden alkoholiongelmat poikivat myös oikeusjuttuja. Työoikeuden professorin Seppo Koskisen mukaan hovioikeuksiin asti etenee vuosittain kymmeniä juttuja. Usein kyse on siitä, oliko työnantajalla oikeutta irtisanoa humalainen työntekijänsä.

– Useimmissa tapauksissa varoitus edellytetään ennen kuin voidaan irtisanoa. Monilla henkilöillä on nuhteeton pitkä työura ja sitten tulee yksi tällainen väärinkäyttötilanne.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme