Mainos
Mainos

Maitohappobakteerit eivät tuo allergiasuojaa lapsille

Tuore tutkimus tuo uutta tietoa maitohappobakteereista ja lasten allergioista.

Raskauden loppuvaiheessa ja ensimmäisen puolen vuoden vuoden aikana annetut maitohappobakteerit eivät suojanneet lapsia allergioilta viiteen ikävuoteen asti.

Helsingin yliopiston ja Helsingin yliopistollisessa keskussairaalan tutkimuksen mukaan keisarinleikkauksella syntyneet lapset saivat muita enemmän allergiasuojaa maitohappobakteereista.

Allergiat ovat lisääntyneet länsimaissa huimasti. Syyksi on arveltu sitä, että lapset saavat varhaislapsuudessaan liian vähän ympäristön tavallisia mikrobeja, jotta immuunijärjestelmä kehittyisi normaalisti.

Tutkijat ovat aiemmin huomanneet, että allergioita kehittävien vauvojen ja muiden suoliston bakteerikannat eroavat.

Tutkimuksessa oli mukana 1 200 äitiä, joiden lapsilla oli kohonnut allergiariski. Osa sai lumevalmistetta, osa maitohappobakteereita.

Lastentautien erikoislääkäri Mikael Kuitunen arvioi, että voimakkaampi, pidempi ja mahdollisesti eri bakteerikannoilla tehty immuunijärjestelmän ärsytys saisi aikaa paremman suojavaikutuksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme