Mainos
Mainos

Maitokiista jatkuu, kiistan keskiössä Ingman

Suomalaiset maitotuotteet eivät lupauksista huolimatta pääse vielä normaalisti Venäjälle. Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos jatkaa edelleen tuontirajoituksia muun muassa jäätelöyhtiö Ingmanin osalta.

Venäjä on rajoittanut suomalaisten liha- ja maitotuotteiden tuontia heinäkuun puolivälistä saakka. Maitotuotteiden osalta rajoituksen oli tarkoitus loppua jo 6. elokuuta.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta kerrotaan, että Ingman ei pystynyt täyttämään kaikkia Venäjän lainsäädännön vaatimuksia. Yhtiöltä olisi vaadittu nykyistä tarkempia tutkimuksia tuotteiden laadusta.

Ingmanin vienti Venäjälle on vähäistä. Yhtiön toimitusjohtaja Peter Ingman pitää viennin seisahtumista kuitenkin erittäin valitettavana nykyisessä heikossa taloustilanteessa.

Rajoitus koskee edelleen myös Hämeenlinnan Osuusmeijeriä ja Suomen Nestleä, mutta niillä ei normaalistikaan olisi vientiä Venäjälle.

Venäläisviranomaisen on tarkoitus käsitellä lihan tuontirajoitusta alkuviikosta. Eviralla ei ollut vielä maanantaina tietoa siitä, koska Venäjän viranomainen saa päätöksensä valmiiksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme