Mainos
Mainos

Maitotiloille tehokas jätevedenpuhdistus

Pirkanmaan ympäristökeskus on kehittänyt puhdistamon, jolla maitotilojen jätevedet voidaan puhdistaa tehokkaasti. Tilakohtaista vedenpuhdistamoa käyttää jo noin 40 tilaa Pirkanmaalla ja kymmenkunta muualla Suomessa.

Maitotankkien ja lypsykoneiden pesusta syntyvä jätevesi sisältää runsaasti kiinteitä aineita ja happea kuluttavia yhdisteitä. Uudentyyppisellä puhdistamolla päästään yhtä hyvään puhdistustehoon kuin kuntien jätevedenpuhdistamoilla.

Puhdistamon rakentaminen tilalle maksaa noin 50000-80000 markkaa. Niitä valmistaa tässä vaiheessa kaksi Tampereella toimivaa yritystä. Pirkanmaan maitotiloilla tehty selvitys osoitti, että vain noin kolmasosa tiloista on järjestänyt jäteveden puhdistuksen hyvin. Varsin yleistä on johtaa maitotankkien pesuvedet saostuskaivojen kautta ojiin ja sitä kautta vesistöihin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot