Mainos
Mainos

Maitotuotteiden vienti Venäjälle vapautuu viikon kuluttua

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ja Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitoksen välisissä neuvotteluissa on sovittu toimenpiteistä, joilla maito- ja lihavalmisteiden vienti Venäjälle voi jatkua. Maitovalmisteita koskevat vientirajoitukset poistuvat 6.8.2010 alkaen.

Neuvotteluissa sovittiin, että maidon keräily suomalaisilta tiloilta säilyy ennallaan. Eräitä laboratoriotutkimuksia sovitetaan vastaamaan Venäjän lainsäädännön vaatimuksia.

Lihan ja lihavalmisteiden osalta Venäjän viranomaiset käsittelevät tilannetta 16. elokuuta Eviran tekemien lisätarkastusten ja selvitysten pohjalta vientirajoitusten poistamiseksi.

Venäjän eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos asetti suomalaisiin liha- ja maitoalan yrityksiin toukokuussa kohdistaman tarkastuksen perusteella väliaikaisia vientirajoituksia 14 suomalaiselle liha- ja maitoalan laitoksille. Vientirajoitukset tulivat voimaan 23. heinäkuuta.

(MTV3)

Katso Pauli Poutasen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme