Mainos
Mainos

Majoitus- ja ravitsemusala tyytymätön alv-ratkaisuun

Majoitus- ja ravitsemusala on tyytymätön valtiovarainministeriön esitykseen, joka nostaisi majoituspalvelujen arvonlisäveron kuudesta kahdeksaan prosenttiin. Suurimpana epäkohtana ala pitää kuitenkin sitä, että tarjoilua verotetaan 22 prosentin mukaan, mutta muuta elintarvikkeiden myyntiä 17 prosentin mukaan.

Hotelli- ja ravitsemisalan yrittäjäliiton tänään antaman kannanoton mukaan majoituksen arvonlisäverotuksen kiristäminen siirtyy lähes kokonaan hintoihin ja heikentää matkailun kehittymistä. Veron korotuksen kohdistuminen majoitukseen on liiton mielestä hallitusohjelman tavoitteiden kannalta huono ratkaisu, koska lisääntyvä matkailu työllistää ja kohentaa vaihtotasetta.

Tarjoilun arvonlisäveron alentaminen synnyttäisi hotelli- ja ravitsemisalan yrittäjäliiton mukaan lähivuosina tuhansia uusia työpaikkoja. Nyt ravintolat voivat vähentää elintarvikeostoistaan 17 prosentin veron, mutta joutuvat maksamaan tarjoilusta 22 prosentin veron. HRY:n mukaan se nostaa todellisen verorasituksen 27-32 prosenttiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme