Mainos
Mainos

Makasiinien tuhopoltto poiki jäljittelijöitä

Viranomaisten mukaan VR:n makasiinin roihu innosti jäljittelijöitä sytyttämään poikkeuksellisen paljon tahallisia tulipaloja toissayönä. Nyt jäljittely on kuitenkin jo selvästi laantunut.

Useat kaupunkialueelle sytytetyt nuotiot ovat työllistäneet pelastuslaitosta viikonloppuna Helsingissä.

Viranomaisten mukaan VR:n makasiinien perjantainen tuhopoltto innosti jäljittelijöitä sytyttämään poikkeuksellisen paljon tahallisia tulipaloja etenkin perjantain ja lauantain välisenä yönä. Meno rauhoittui kuitenkin lauantai-iltaan mennessä.

Varsinaisten tulipalojen määrä ei ole lisääntynyt viikonlopun aikana.

- Keväällä on nyt kuiva kausi ja esimerkiksi nurmikkopaloja on siksi runsaasti. Emme ole havainneet kuitenkaan mitään tavallisuudesta poikkeavaa, Helsingin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Markku Ahola kertoo.

Osa jäljittelijöiden sytyttämistä nuotioista on sijainnut lähellä metsän rajaa, mutta tuli ei ole päässyt karkaamaan.

Helsingin hätäkeskus ilmoitti eilen kello 22.30:n aikoihin savuhavainnosta makasiinien luona, mutta kyse ei ollut mistään uhkaavasta tilanteesta.

- On tyypillistä, että noin voimakkaan tulipalon jälkeen tuli alkaa kytemään uudestaan vielä pitkän ajan päästäkin. Mitään uudelleensyttymisen vaaraa ei kuitenkaan ole, Ahola sanoo.

Pelastuslaitos jatkaa edelleen makasiinien palopaikan vartiointia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme