Mainos
Mainos

Makasiinipalosta ei vielä pidätyksiä

Helsingin rikospoliisi on kuitenkin jo selvittänyt alustavassa teknisessä tutkinnassaan palon sytyttämistavan ja syttymispaikan.

Helsingin rikospoliisi kertoo edistyneensä makasiinipalon tutkinnassa. Poliisin mukaan VR:n makasiinialueen tapahtumien kulku Helsingin keskustassa alkaa hahmottua. Poliisi on tarkistanut omia tutkintalinjojaan ja puhutellut tulipalon johdosta useita henkilöitä. Tähän mennessä ketään ei kuitenkaan vielä pidätetty.

Poliisi pitää VR:n vanhaa makasiinialuetta edelleen eristettynä.

- Alamme lähestyä poliisin operatiivista vaihetta. Jatkossa en ota sen yksityiskohtiin kantaa, koska näin vaikeutuisi rikoksen tutkinta, kertoi tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Kari Tolvanen.

Sen verran hän mainitsi, että kuulusteluja on tehty ja tehdään vielä lisää.

Poliisi tutkii makasiinipaloa törkeänä tuhotyönä. Alustavan poliisitutkinnan mukaan tulipalo oli tahallaan sytytetty. Alustavassa teknisessä tutkinnassa on jo selvinnyt makasiinipalon syttymispaikka ja -mekaniikka eli miten palo on sytytetty. Tutkinnallisista syistä Tolvanen ei kertonut niistä sen enempää.

Helsingin rikospoliisi pyytää kuitenkin edelleen yleisöltä tapahtumapaikalta kuvamateriaalia, jota onkin tullut jo kiitettävästi. Poliisi myös toivoo, että paikalla palon syttymishetkellä olleet ilmoittautuisivat.

-Toivoisin, että paikalla luvallisesti olleet ihmiset ottaisivat meihin yhteyttä. He ovat meille hyviä todistajia, vaikka heillä ei omasta mielestään olisikaan havaintoja tapahtumista, sanoi Tolvanen.

Tolvanen pyysi vielä erikseen, että makasiinien pihalla olleiden ajoneuvojen kuljettajat ottaisivat yhteyttä kertoakseen havaintonsa.

Poliisi kerää näytteitä makasiinien sisätiloista

Palopaikalla Helsingin ydinkeskustassa aloitettiin tänään palaneen makasiinin sisätilojen tekninen tutkinta. Poliisilla oli makasiineilla käytössä jykevämpää raivauskalustoa ja useita poliiseja ottamassa näytteitä, jotka toimitetaan keskusrikospoliisin laboratorioon tutkittavaksi.

-Työhön kuluu useita päiviä, eikä sen aikana sivullisia päästetä eteläisen makasiinin palaneille raunioille, kertoi teknisen rikostutkintayksikön johtaja, rikosylikomisario Antti Leppilahti.

Pohjoisen makasiinisiiven purkutyöt sen sijaan voidaan hänen mukaansa aloittaa jo huomenna. Eteläisen makasiinin purkaminen siirtyy näin tuonnemmaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme