Mainos
Mainos

Makedoniaan ei viisumikieltolistaa

Euroopan neuvoston ulkoministerikokous teki tänään ehdollisen päätöksen Makedonian albaaniaktivisteihin kohdistuvasta viisumikieltolistasta. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan mahdollisia viisupakotteita voidaan alkaa käyttää nopeasti, jos tarvetta siihen on.

-Tilanne Makedoniassa on nyt niin herkässä vaiheessa, ettei päätöstä viisumikiellosta kannattanut tehdä. Listalla on monta sellaista henkilöä, jotka osallistuvat koko ajan neuvotteluihin.

Henkilöiden asettaminen viisumikieltolistalle saattaisi vaarantaa neuvottelujen jatkumisen, selvitti Tuomioja. Neuvosto käsitteli myös Lähi-idän tilannetta.

-Valitettavasti minulla ei ole mitään positiivista uutta kerrottavana. Tarkkailua jatketaan entiseen malliin, Tuomioja raportoi.

Kaiken kaikkiaan ulkoministereiden Brysselin kokous oli merkitykseltään vähäinen. Tärkeimpänä kokouksen antina Tuomioja piti rakentavaa keskustelua yleisten asiain neuvoston roolista muiden ministerineuvostojen työn koordinoijana.

Göteborgin huippukokouksessa päätettiin, että yleisten asiain neuvosto vastaa päätösasiakirjaan hyväksytyn Euroopan kestävän kehityksen strategian seurannasta ja toteutuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot