Mainos
Mainos

Makeisvero rokottaa karkkien myyntiä

Vuoden alussa voimaan tullut makeisvero on nakertanut karamellien myyntiä.

Fazer Makeisten toimitusjohtaja Tom Lindblad arvioi, että alkuvuonna makeisten kokonaismarkkinat notkahtivat 5-6 prosenttia vuoden takaisesta. Pandan toimitusjohtaja Kari Harila puolestaan arvioi pudotuksen olevan "useita prosentteja".

– Tarkkoja lukuja on vielä vaikea hahmottaa, mutta veron vaikutukset näyttäisivät olevan isommat kuin pelättiin, Harila sanoo.

Halvan toimitusjohtaja Jean Karavokyros sen sijaan pitää veron vaikutusten arvioimista ennenaikaisena.

Edessä lisää ongelmia?

Makeisyhtiöt pelkäävät, että valmisteverojen korottaminen rokottaa alaa entisestään. Uuteen hallitusohjelmaan kirjatut veronkorotukset kohdistuisivat esimerkiksi makeisiin, alkoholiin ja polttoaineisiin. Makeisvalmistajat pitävät linjauksia epäoikeudenmukaisina. Lindbladin ja Harilan mukaan alan työllisyys kärsii, jos makeisten kysyntä laskee veronkorotusten myötä.

– Kyllä hallituksen linjaus oli yllättävä ja se huolettaa. Olemme merkittävä työllistäjä Keski-Suomessa ja jos verotus yhä kiristyy, se tuntuu kohtuuttomalta, Harila sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme