Mainos
Mainos

Mäkipää kertoo alkuviikolla avustajansa Kiemungin jatkosta

Kansanedustaja Lea Mäkipää (ps.) harkitsee vielä, kuinka toimii avustajansa Terhi Kiemungin (ps.) jatkon kanssa. Hän sanoo kertovansa lopullisen vastauksen muutaman päivän kuluttua.  

Mäkipää kertoo olleensa yhteydessä puolueen hallintoon ja keskustelevansa vielä myös avustajansa kanssa asiasta.

Mäkipään mielestä asia ei ole niin yksiselitteinen, ja hän haluaa, että kaikki menee laillisesti oikein. Hänen mukaansa maanantain, tiistain aikana viimeistään kaikki on kunnossa.  

Kiemunki on saanut syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Eduskunnan kanslia harkitsee toimia  

Eduskunnan hallintojohtajan Pertti Rauhion mukaan eduskunnan kanslia harkitsee parhaillaan, ryhtyykö se toimiin Kiemungin saamien syytteiden vuoksi.

Rauhio korostaa, että asiaa käsitellään ja harkitaan yhdessä kansanedustajan kanssa. Eduskunnan kanslia on eduskunta-avustajien muodollinen työnantaja, mutta avustajien työn ohjaaminen ja valvonta ovat kansanedustajien kontolla.  

– Kanslia tekee työsopimuslain tarkoittamat päätökset, mutta ratkaisevassa asemassa on kansanedustajan kuuleminen toimissa.  

Hallintojohtaja muistuttaa, että eduskunnan kanslia noudattaa muiden työnantajien tavoin työsopimuslakien asettamia säädöksiä.  

Kiemunki sai jo keväällä varoituksen eduskunnan kanslialta, koska kansanedustaja Mäkipää ei ollut tyytyväinen hänen työsuoritukseensa. Tyytymättömyyden taustalla olivat avustajan kohua herättäneet kirjoitukset muun muassa muslimilasten virpomisesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme