Mainos
Mainos

Makkaratalon suojeluesitys yllätti Spondan

Makkaratalon eli City-Centerin remontointisuunnitelmat saivat yllättäen uuden käänteen, kun talon makkaroita esitettiin suojeltaviksi.

Makkaratalon omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Sponda. Yhtiö on hakenut kaavamuutosta remontoidakseen Makkaratalon. Tarkoituksena on rakentaa Makkaratalon pysäköintikerroksen tilalle toimisto- ja liiketilaa sekä samalla poistaa ajokaista eli makkara ja ajorampit.

Meteli nousi, kun Museovirasto ja Helsingin kaupunginmuseo ilmoittivatkin yllättäen haluavansa säilyttää makkaran. Nyt poliitikot ja omistaja yrittävät hakea kompromissia.

Sponda Oyj:n varatoimitusjohtaja Veikko Majava näkisi mielellään talon ilman makkaraa, mutta Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Maija Anttila on eri linjoilla. Anttilan mukaan makkaran voisi ottaa mukaan talon jatkosuunnitelmiin.

Makkaratalo on vain osa alueen muutosta. Samaan aikaan on tarkoitus painaa tavaraliikenne maan alle sekä tehdä koko Keskuskadusta kävelykatu. Tavaratalo Stockmann laajenisi kellaritiloihinsa.

Mikäli Keskuskadusta aiotaan tehdä kävelykatu, vaatii se Makkaratalon ajoramppien poiston.Saneerauksen jälkeen Sponda aikoo myydä Makkaratalon.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 18.02.2004).

Lue suojeluesitys kokonaisuudessaantäältä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme