Mainos
Mainos

Maksa-arvon voi mittauttaa myös nimettömänä

Maksa-arvon voi mittauttaa nykyisin myös nimettömänä. Tällä yritetään kannustaa ihmisiä itse tarkkailemaan omaa alkoholinkäyttöään ja ehkäisemään riskijuomista. Helsingissä tällaisissa alkoholinkäytön tilannearvioissa on käynyt tänä vuonna jo 2000 ihmistä.

Maksa-arvon mittaus on yksi osa niin sanotusta alkoholinkäytön tilannearviosta. Arviossa täytetään myös maailman terveysjärjestön kyselytesti sekä kirjataan ylös oma alkoholin viikkokulutusmäärä. Tämän jälkeen on mahdollista keskustella asiantuntijan kanssa omasta tilanteesta, nimettömästi.

Alkoholi alkaa olla terveydelle vaarallista, jos mies juo viikossa 24 pulloa keskiolutta tai nainen 16. Valtaosalla alkoholinkäytön tilannearviossa käyneistä nämä rajat ovat ylittyneet. Selvästi kohonneita maksa-arvoja on ollut noin kolmasosalla arvion tehneistä. Neljäsosa näistä on tullut mittauttamaan maksa-arvonsa uudelleen.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme