Mainos
Mainos

Maksuhäiriöisiä jo lähes yhtä paljon kuin 1990-luvun lamassa

Maksuhäiriöisten kokonaismäärä lähestyy jo 1990-luvun laman lukuja.

Suomen Asiakastieto rekisteröi alkuvuonna uusia maksuhäiriömerkintöjä 26 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Tammi-maaliskuussa yhteensä 137 900 suomalaiselle kertyi uusia maksuhäiriömerkintöjä. Tavallisesti rekisteriin päätyvillä on useita velkoja, jotka erääntyvät yhtä aikaa.

Yhteensä uusia maksuhäiriömerkintöjä rekisteröitiin lähes 650 000 kappaletta eli keskimäärin viisi yhdelle henkilölle.

Maksuhäiriömerkintöjä on tällä hetkellä 331 700 suomalaisella. Maksuhäiriöisten määrä on kasvanut vuoden alusta runsaalla 4 000 henkilöllä.

Maksuhäiriöisten määrä ei ole vielä 1990-luvun synkimpien vuosien tasalla, mutta kasvuvauhti on Suomen Asiakastiedon mukaan hälyttävä. Vuonna 1997 maksuhäiriöisiä henkilöitä oli 368 000.

Asiakastiedon tilastojen mukaan maksuhäiriöisten osuus alle 30-vuotiaista on nyt 9,9 prosenttia. Vuonna 1997 se oli oli 9,1 prosenttia, vaikka tuolloin luottotarjontaa varsinkin nuorille oli paljon vähemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot