Mainos
Mainos

Maksuhäiriömerkinnät lisääntyneet selvästi

Alkuvuoden aikana yksityishenkilöt ovat saaneet lähes neljänneksen enemmän maksuhäiriömerkintöjä kuin viime vuonna, selviää Suomen Asiakastiedon rekisteristä.

Miljoonan maksuhäiriömerkinnän raja meni rikki kesäkuussa. Syynä on osin ulosotossa varattomaksi todettujen henkilöiden ja velkomistuomioiden lisääntyminen. Huhtikuusta alkaen maksuhäiriömerkinnän on voinut saada myös pitkään jatkuneen ulosottoperinnän takia.

Maksuhäiriömerkinnän on tänä vuonna saanut yhä useampi henkilö. Merkintöjä on tullut 200 000 suomalaiselle, mikä on 17 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Suomen Asiakastiedon mukaan suurin osa merkinnöistä kuitenkin kertyy samoille henkilöille ja maksuhäiriöriski vaihtelee asuinpaikkakunnan ja -alueen mukaan. Suomen Asiakastiedon mukaan tiedot luotonhakijan muista luotoista ja tuloista vähentäisivät luotonantoa maksukyvyttömille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme