Mainos
Mainos

Maku tärkein kriteeri ruokavalinnassa

Ruokavalinta tehdään kaupassa muutamassa sekunnissa, jolloin valintoja ei mietitä joka kerta erikseen.

Ruoan maku on kuluttajien mielestä tärkein valintakriteeri ruokaostoksilla. Kuluttajatutkimuskeskuksen selvityksestä ilmenee, että maun jälkeen seuraavaksi eniten valintaan vaikuttavat terveellisyys ja edullisuus.

Tutkimuksen mukaan suurin osa kuluttajista huolehtii ruoan turvallisuudesta. Vaikka myös ruoan terveellisyyttä pidetään tärkeänä, joutuu kriteeri usein väistymään käytännön valintatilanteessa.

Kuluttajat tekevät ruokavalintansa kaupassa muutamassa sekunnissa, eikä valintoja mietitä joka kerta uudelleen. Valtaosa kuluttajista kertoo ostavansa epäterveellisiä elintarvikkeita ollessaan esimerkiksi kiireinen tai väsynyt. Myöskään herkutellessa ei mietitä ruokaan ja terveyteen liittyviä riskejä.

Ruoan valintaa selvittäneeseen internetkyselyyn vastasi 1770 kuluttajaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme