Mainos
Mainos

Malagan koneessa kiehui kiukku

Finnairin lomalento Malagaan seisoi Helsinki-Vantaan kentällä useita tunteja. Aikataulun mukaan lähdön piti tapahtua klo 17.15, mutta matkaan päästiin vasta puoli kahdeltatoista yöllä.

Yli kuuden tunnin viivästymisen takana oli maapalveluhenkilökunnan ulosmarssi, joka on vaikeuttanut lentoliikennettä Helsinki-Vantaalla iltapäivästä asti. Lentokoneessa on kuuma, ja matkustajat saivat ensimmäisen kerran vettä vasta kahden tunnin odottelun jälkeen.

- Tunnelma on kireä. Matkustamohenkilökunta on kiroillut meille, kertoi yksi koneen matkustajista odoteltuaan lähtöä viisi tuntia.

- Välillä meidän piti päästä takaisin terminaaliin, mutta kun ensimmäiset ihmiset olivat jo portailla selvisi, että myös kenttäbussien kuskit olivat lakossa emmekä päässeetkään ulos, kertoi matkustaja iltakymmenen aikaan.

"Toruja, vaan ei ohjeita"

Väsyneet, nälkäiset ja levottomat matkustajat pyrkivät liikkumaan sen vähän, mitä lentokoneessa voi. Tämä ei kuitenkaan ollut henkilökunnan mieleen.

- Lentoemännät ovat toistuvasti ojentaneet meitä hyvin epäkohteliaasti. Täällä vanhuksia ja lapsiperheitäkin kyydissä. Toruja tulee, vaan ei asiallisia ohjeita.

- Kapteeni on yrittänyt pitää yllä hyvää huumoria, ja kuulutellut parhaansa mukaan, mutta hänkään ei tunnu tietävän sen enempää.

Miehistö vaihtui työvuoron venyttyä

Kun matkustajat olivat olleet koneessa neljä tuntia ilman, että matka oli edennyt minnekään, heille lopulta suostuttiin myymään virvokkeita - mutta ei ilman ehtoja.

- Yksi virvoke per asiakas, kertoo matkustaja Malagan-lennolta.

- Ruokatarjoilu aloitettiin, kun olimme olleet täällä lähes viisi tuntia. Minä olen yhä ilman ruokaa, sillä olen etukäteen tilannut kasvisruoan.

Iltakymmenen jälkeen miehistö jouduttiin vaihtamaan työvuoron venyttyä liian pitkäksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme