Mainos
Mainos

Malagan uhreille korvauksia Espanjasta

Malagan bussiturman uhrit ovat saamassa Espanjasta suunnilleen samansuuruiset vakuutuskorvaukset kuin Suomessakin olisi maksettu.

Espanja maksaa kuitenkin kaikki korvaukset kerralla, kun taas Suomessa esimerkiksi pysyvästä vammautumisesta saa korvausta kuukausittain loppuelämänsä.

Espanjan bussiturman korvausselvittelijänä toimii Liikennevakuutuskeskus. Rahalliset korvaukset välitetään eurooppalaisen liikennevakuutusjärjestelmän kautta.

- Espanjalainen järjestelmä on hyvin erilainen ja se on hieman hämmentänyt suomalaisia. Korvaussummat ovat yksilöllisiä ja riippuvat vahingon ja vammautumisen asteesta. Ne voivat olla tuhansia tai kymmeniätuhansia, sanoo Liikennevakuutuskeskuksen tiedotuspäällikkö Veikko T. Valkonen.

Osa suomalaisuhreista ja heidän omaisistaan on jo saanut korvaustarjouksen espanjalaiselta vakuutusyhtiöltä. Loput saavat tarjouksensa sitten, kun heidän hoitonsa on edennyt niin pitkälle, että korvaussumma voidaan laskea.

Malagassa huhtikuussa sattuneessa bussiturmassa kuoli yhdeksän suomalaista ja loukkaantui 20. Bussi kuljetti suomalaisia lomamatkalaisia lentokentälle, kun humalainen maastoauton kuljettaja törmäsi siihen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme