Mainos
Mainos

Malariariski pelästytti - Tjäreborg lopetti äkkilähdöt Gambiaan

Matkatoimisto Tjäreborg on lopettanut äkkilähdöt Gambiaan. Tähän päädyttiin sen jälkeen, kun eilen tuli tieto usean Gambiaan matkanneen suomalaisen sairastumisesta malariaan.

- Laitoimme neljän päivän rajan kaiken varalta, sillä silloin kaikki matkustajat ehtivät aloittaa malarian estolääkityksen, kertoi Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

Tällä haavaa Tjäreborg on ainoa matkatoimisto, joka tekee tilauslentoja Suomesta Gambiaan.

Kansanterveyslaitos ilmoitti eilen, että kymmenen suomalaista on kuluneen kuukauden aikana sairastunut vakavaan falciparum-malariaan. Kukaan heistä ei ollut käyttänyt asianmukaista tehokasta estolääkitystä.

Malariarokotuksista matkayhtiö kertoo muun muassa kotisivuillaan ja asiakkailla lähetettävissä niin sanotuissa departure mail -viesteissä.

Kun tieto sairastumisista tuli eilen julki, Tjäreborg oli heti yhteydessä Gambiassa parhaillaan lomaileviin asiakkaisiinsa.

- Samoin pyysimme perjantaina matkaan lähteneitä varmistamaan, että heillä oli estolääkitys, Pucilowski kertoi.

Vielä Tjäreborgille ei hänen mukaansa ole tullut kyselyjä malariasta. Matkoja ei myöskään ole peruutettu sen takia.

Gambiaan matkattu jo kauan

Malarian osalta matkatoimisto on Pucilowskin mukaan ollut tiiviissä yhteydessä Kansanterveyslaitokseen.

- Tänä päivänä tehdään paljon matkoja eksoottisiin paikkoihin, joissa saattaa olla malarian lisäksi esimerkiksi keltakuumetta. Kyllä rokotussuositukset pitää ottaa vakavasti, hän painotti.

Tjäreborg konsernina on järjestänyt matkoja Gambiaan jo vuosikymmeniä ja Suomestakin vuosia. Nykyisenkaltaista malariatapausten "sumaa" ei ole koskaan ollut.

- Se tässä onkin ihmeellistä, Pucilowski lisäsi.

Suomen matkatoimistoalan liiton apulaisjohtaja Päivi Laatikainen-Mattsson uskoo malariatapausten lisäävän matkanjärjestäjien tiedotusta rokotuksista.

- Ilman muuta silloin, kun esille tulee jotain eritystä, tiedottamiseen myyntitilanteessa kiinnitetään erityistä huomiota, Laatikainen Mattsson sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme