Mainos
Mainos

Malmin lentokentän törmäysvaara tutkintaan

Laskuvarjohyppääjän ja Finnairin Airbus-koneen sunnuntainen vaaratilanne johtaa jatkotutkimuksiin.

Onnettomuustutkintakeskus on nimennyt kolmijäsenisen lautakunnan selvittämään, miksi Finnairin kone ajautui sunnuntaina Malmin kentän alueelle, vaikka sen olisi pitänyt suunnata suoraan Helsinki-Vantaalle. Matkustajakone teki väistöliikkeen, jotta se ei olisi päätynyt vaarallisen lähelle hyppääjiä.

Tutkintalautakuntaan nimettiin yksi lentäjä, yksi lennonjohtaja ja yksi laskuvarjohyppääjä. Tutkijalautakunnan puheenjohtajaksi tuli lennonjohtaja Erkki Rissanen ja jäseniksi liikennelentäjä Timo Uramaa ja tietoliikenneohjaaja Ulla Mansikka.

Onnettomuustutkintakeskuksen erikoistutkija Esko Lähteenmäki ei halua kommentoida tapahtumasta tallennettuja tutkakuvia eikä arvioida, miksi kone oli Malmilla yhtä aikaa hyppääjien kanssa.
-Tutkintalautakunta aloittaa työnsä puhtaalta pöydältä. Kenelläkään ei ole sidoksia tapahtumaan tai hyppyseuraan. Lautakunta tekee työnsä ja antaa raportin kolmen-kuuden kuukauden kuluessa, Lähteenmäki sanoo.

Laskuvarjokerhon on tässä vaiheessa todettu toimineen asianmukaisesti.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme