Mainos
Mainos

Malttia liikenteeseen: Jäätävää tihkua, liukkautta ja lumipyryä

Lännestä on saapunut laaja voimakas lumisadealue ja se on levittäytynyt jo Länsi-Suomeen.

Ajokeli on Länsi-Suomessa muuttunut tai muuttumassa huonoksi, paikoin jopa erittäin huonoksi, ennustaa MTV3 meteorologi Visa Salojärvi.

Sateet tulevat enimmäkseen lumena. Lounaassa lämpötila on kohoamassa nollan yläpuolelle, joten sateet tulevat siellä osittain vetenä.

- Lumisateen seassa saattaa olla jopa jäätävää tihkua, joten ajokeli on huono tai erittäin huono Länsi-Suomessa. Sadealueen levitessä kohti itää ajokeli muuttuu huonoksi myös muualla Suomessa.

Lumisaderintaman saapuessa myös tuulet voimistuvat. Tuulet ovat olleet paikoin läntisillä merialueilla lähellä jopa myrskylukemia. Kovat tuulet jatkuvat myös mantereen puolella. Lisäksi tuuli pöllyttää lunta, joten myös näkyvyys autoa ajaessa on erittäin huono.

- Malttia liikenteeseen. Ajokeli on tänään varsin huono: liukkautta, lumisadetta, mahdollisesti jäätävää tihkua ja tuulta, joka pöllyttää lunta, Visa varoittaa.

Ajokeli on länsirannikolla muuttumassa parempaan iltaan mennessä kun lumisateet lakkaavat.

(MTV3 - STT)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme