Mainos
Mainos

Mandelson: Argentiinan ja Uruguayn syytä sopia Botnia-kiista

Euroopan unionin kappakomissaarin mielestä Botnia on Argentiinan ja Uruguayn välisessä sellutehdaskiistassa vain viaton uhri.

EU:n kauppakomissaari Peter Mandelsontukee vahvasti Metsä-Botnian sellutehtaan rakentamista Uruguayihin. Mandelson pitää outona sitä, että naapurimaa Argentina vastustaa hanketta rajansa takana.

Ympäristökysymyksiin vetoaminen on Mandelsonin mielestä tämän hankkeen kohdalla populisimia.

Helsingissä vieraileva Mandelson totesi, että Botnia on kiistassa vain viaton uhri. Mandelsonin mukaan Metsä-Botnia on toiminut tehtaasta nostetussa kiistassa "parhaalla mahdollisella tavalla, sekä läpinäkyvästi että hienotunteisesti".

Argentiinan ja Uruguayn hallituksilla on tehdashankkeesta Mandelsonin mukaan kaikki tarvittavat tiedot poliittisen kiistan purkamiseksi. Jos tietoja ei arvioida objektiivisesti, on hänen mukaansa vaikea nähdä, miten kiista voitaisiin ratkaista.

Mandelson sanoo pyrkivänsä osaltaan auttaamaan, jotta Argentiina oivaltaa hankkeen hyödyn myös sille itselleen.

- Hanke olisi arvokas viesti eurooppalaisille ja muille tahoille, että Uruguay ja Argentiina ovat hyviä investointikohteita.Argentiina hyötyisi tällaisen viestin lähettämisestä. Vastaavasti Argentiina häviää, jos se jatkaa hankkeen vastustamista ja boikotoimista, Mandelson sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot