Mainos
Mainos

Mannerheim-elokuvan puvuista erikoinen sotku

Mannerheim-elokuvan puvut olivat jumissa Unkarissa maksamattoman varastointilaskun takia.

Joukossa oli myös muun muassa Yleisradiosta, Kansallisteatterista ja Helsingin kaupunginteatterista vuokrattuja pukuja. Tuotantoyhtiö Liberty Production ei ollut maksanut varastointilaskua, joten pukuja ei luovutettu sille Unkarissa. Elokuvaa oli määrä kuvata maassa.

Lopulta kymmenientuhansien eurojen laskua ei kuitannutkaan Liberty Production, vaan Markus Selinin toinen yhtiö. Vastineena tuotantoyhtiön omistamat puvut siirtyivät tämän toisen yhtiön hallintaan.

Liberty Production -yhtiön konkurssipesänhoitaja Lassi Nyyssönen suhtautuu järjestelyyn ymmärtäväisesti, vaikka siinä omaisuutta siirtyi ulos yhtiöstä vain vähän ennen konkurssia. Nyyssösen mukaan tilanne oli hankala, kun varastoituna oli myös ulkopuolisten omaisuutta.

Puvut palautettu vuokraajille

Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle kertoo, että puvut saatiin Unkarista Suomeen viime keväänä. Sen jälkeen vuokratut puvut palautettiin omistajilleen.

Yleisradion viestinnästä kerrottiin tänään, että lainassa olleet puvut on saatu takaisin eikä yhtiöllä ole enää selvitettäviä asioita Mannerheim-tuotannon kanssa. 

Helteen mukaan laskun ja muut pukujen palauttamiseen liittyneet kulut kuitannut yritys ei ollut Solar Films. Hän ei kuitenkaan halua kertoa yrityksen nimeä.

– Sillä ei ole tässä asiassa merkitystä, Helle perustelee.

Liberty Productionin pesänhoitaja Nyyssönen kertoi tänään MTV:lle, että hän tulee tarvittaessa esittämään pesänselvittämistä julkisilla varoilla. Hänen mukaansa yhtiöstä ei ole paljastunut väärinkäytösepäilyjä, mutta laajempi selvitys on tarpeen pesän laajuuden ja elokuvaan kohdistuneen suuren huomion vuoksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme