Mainos
Mainos

Manninen: Kunnille oma yt-laki

Kuntaministerin mukaan kuntien oma yt-laki toisi kuntiin vakautta. Kunnallinen työmarkkinalaitos taas vastustaa uudistusta.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen haluaa kunnille ja kuntayhtymille oman lain työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta.

Sanomalehti Kalevan haastatteleman Mannisen mukaan oma laki loisi vakautta ja olisi samalla johdonmukainen ratkaisu.

Nykyisin yhteistoiminta kunnissa ei perustu lakiin, vaan kunta-alan työmarkkinajärjestöjen solmimaan yleissopimukseen. Kunnallisen yt-toimikunnan enemmistö kuitenkin esittää, että yt-menettelystä säädettäisiin laki. Yhtenä perusteena tälle on vireillä oleva kunta- ja palvelurakenneuudistus, joka lisäisi toteutuessaan kuntaliitoksia.

Kunnallinen työmarkkinalaitos vastustaa lain säätämistä. Sen mukaan tuloksellinen työelämän kehittämistoiminta murentuisi yhteistoiminnan muuntuessa lakisääteiseksi ja tarkkojen muotomääräysten alaiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot