Mainos
Mainos

Manninen pitää vaalien yhdistämistä mahdollisena

Alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen mielestä kunnallis- ja eurovaalit voitaisiin yhdistää. Manninen arvioi torstain Itä-Savon ja Länsi-Savon haastattelussa, että ainakin ensi vuonna vaalien yhdistämistä voitaisiin harkita kertaluonteisena ratkaisuna niiden läheisyyden vuoksi.

- Vaalien järjestäminen puolen vuoden välein on aikamoinen voimainkoitos kaikille organisaatioille. Kuluja vaaleista syntyy niin kunnille kuin valtiolle ja puolueillekin, Manninen sanoo.

- Lisäksi vaalien lähekkäisyys syö kansalaisten äänestysintoa. Luultavasti vaalien yhdistäminen korottaisi ainakin eurovaalien äänestysprosenttia, joka viimeksi oli surkea.

Vaalien yhdistämistä vastaan puhuu Mannisen mukaan lähinnä se, että kesäkuu on ylipäätään huono ajankohta vaaleille. Jos vaalit aiotaan yhdistää pysyvästi, pitää sitä Mannisen mielestä pohtia perusteellisesti.

- Kielteistä kantaa ei pidä ottaa ennen kuin asia on selvitetty.

Joukko suomalaisia euroedustajia on esittänyt kunnallis- ja eurovaalien yhdistämistä ensi vuonna. Esityksen vastaanottanut oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.) ei innostu ajatuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme