Mainos
Mainos

Manninen: Tyhjien vuokra-asuntojen ongelma kärjistyy

Tyhjät asunnot heikentävät omistajiensa taloutta.

Asuntoministeri Hannes Manninen varoittaa sosiaalista asuntokantaa uhkaavasta kurjistumiskierteestä kasvualueiden ulkopuolella.

Tyhjistä asunnoista koituvat taloudelliset tappiot heikentävät omistajiensa taloutta sekä mahdollisuuksia asuntokannan ylläpitoon, Manninen sanoi Helsingissä Asunto 2003 -tapahtumassa.

Ongelma-asuntoja on vapautettu aravavuokra-asuntoja koskevista käyttö- ja luovutusrajoituksista, mutta ehtona on ollut, että omistajan on maksettava aravalainat pois.

Manninen lieventäisi ehtoja siten, että joissakin tapauksissa aravalainaa voisi jäädä jäljelle, vaikka kiinteistön käyttötarkoitus muuttuisi. Käyttö- ja luovutusrajoituksista on vapautettu tähän mennessä yhteensä noin 9000 aravavuokra-asuntoa. Asuntoja on tyhjillään 5000-7000, ja määrän ennakoidaan kasvavan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot