Mainos
Mainos

Manninen uskoo kuntatalouden parantuvan

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen uskoo kuntien taloudellisen tilanteen paranevan, koska verotuloja kertyy ennakoitua enemmän ja valtionosuudet kasvavat. Myös rakenneuudistukset alkavat tuottaa tulosta.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen katsoi Tampereen Kuntajohtajapäivillä kuntien talouden paranevan mm. siksi, ettei valtion velvoitteita ole enää juurikaan tulossa lisää.

Kuntien vuosikate saattaa riittää kattamaan poistot jo kuluvana vuonna, Manninen arvioi. Hän ennusti, että kuntien ja kuntayhtymien vuosikate paranee ensi vuodeksi 2,3 miljardiin euroon tälle vuodelle ennakoidusta kahden miljardin euron tasosta.

-Tämän arvion toteutuminen edellyttää kuitenkin kuntien menopaineiden hillintää entisestään, ministeri ohjeisti.

Mannisen mielestä kunta- ja palvelurakenneuudistuksen tarve ei ole kadonnut, vaikka kuntatalous vahvistuukin.

-Kuntatalouden vahvistumisen tulisi johtaa siihen, että uudistuksia palvelujen järjestämisessä ja tuottamisessa toteutettaisiin entistäkin nopeammin ja tehokkaammin, jotta ikääntymisen vaikutuksiin ehditään kunnolla varautua, hän linjasi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme