Mainos
Mainos

Manninen vahvistaisi maakuntien asemaa

Manninen perustelee maakuntien aseman vahvistamisen tarvetta myös kunta- ja palvelurakennehankkeen etenemisellä. Kuntakoon kasvulla on vaikutusta seutukuntajakoon ja aluehallintoon.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen haluaa maakuntien liitoille nykyistä enemmän tehtäviä. Niille voitaisiin ohjata enemmän erilaisia kehitystehtäviä. Läänin ja valtion viranomaiset voisivat Mannisen mielestä keskittyä lähinnä lupa- ja valvontatoimintaan.

Manninen kertoo Suomenmaan haastattelussa, että hän asettaa lähiviikkoina virkamiestyöryhmän selvittämään Suomen aluehallinnon uudistustarpeita. Siihen sisältyy lääninhallitusten ja maakuntien liittojen välisen työnjaon arvioiminen. Manninen ennustaa sen herättävän keskustelua.

Kun tehtäväjaosta päästään myönteiseen lopputulokseen, tarkastellaan lopuksi maakuntien lukumäärää. Lääninhallitusten tulevaisuuteen Manninen ei ota kantaa.

Nykyinen hallitus ei ehdi aloittaa mittavia uudistuksia. Virkamiestyön tuloksiakin on odotettavissa vasta ensi vuoden syksyllä.

Manninen perustelee uudistusten tarvetta myös kunta- ja palvelurakennehankkeen etenemisellä. Kun kuntakoko kasvaa, sillä on vaikutusta seutukuntajakoon ja myös aluehallintoon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot