Mainos
Mainos

Manninen: Verovähennysten karsiminen ajaisi perheitä konkurssiin

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa tänään taloudellisesti synkissä merkeissä. Kaavaillut verojen noustamiset ja verovähennysten karsimisen uhka painostaa päättäjien alkavaa syyskautta.

Kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Hannes Manninen (kesk.) tyrmää kuitenkin verouudistusta miettineen työryhmän suunnitelmat. Toteutuessaan suunnitelmat ajaisivat asuntovelalliset konkurssiin.

- Monien perheiden talous pyörii juuri ja juuri oman asunnon oston jälkeen sen vuoksi, että he saavat verovähennyksen. Nyt jos yhtäkkiä heiltä vietäisi nämä verovähennykset, niin he joutuisivat konkurssiin.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Mannisen mukaan tällaisiin uudistuksiin lähteminen täytyisi tehdä vähitellen niin, että vähennyksiä karsittaisiin vain uusissa tapauksissa tai alennettaisiin asteittain.

Ehdotukset ovat Mannisen mukaan hyvin radikaaleja, mutta ehdotukset ovat olleet myös aiemminkin esillä.

- Aiemmin ne ovat tyssänneet siihen, että sellaisiin päätöksiin ei ole ollut halua ja luulen, että vaikka niitä pitää tietysti tutkia, niin sellaisenaan tuskin nämäkään tulevat läpi menemään.

Kerralla vähennyksien karsimisen toteuttaminen on Mannisen mukaan mahdotonta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme