Mainos
Mainos

Manninen: Yhtä kuntamallia koko maahan ei tule

Suomeen ei ole tulossa yhtenäistä kuntauudistusta. Myös asukasmäärät kuntakoon pohjana ovat jäämässä pois. Kunta- ja alueministeri Hannes Manninen muistuttaa kuitenkin, että kuntapalvelut tarvitsevat tietyn väestöpohjan, jotta ne ovat kannattavia ja toimivia.

Manninen esitteli tänään kuntauudistuksesta tulleita aluepalautteita ja niistä sisäministeriössä tehtyä yhteenvetoa. Peruskuntamallilla on ollut vahvaa kannatusta, mutta mikään kolmesta kuntamallista - aluekuntamalli, peruskuntamalli tai piirimalli - ei kuitenkaan sovi sellaisenaan jatkotyöstettäväksi.

Manninen haluaa lähestyä uudistusta asiakas- ja palvelunäkökulmasta. Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Pertti Rauhio näkee tarvetta myös kuntarakenteen muutokselle.

-Olen yhtä mieltä Mannisen kanssa siitä, että palveluille tarvitaan laajempi väestöpohja, mutta onko se peruskunta vai erillinen hallinnontaso, se on toinen asia, Rauhio sanoo.

Hänen mielestään uudistuksen yhteydessä olisi luontevaa myös miettiä kuntien vero- ja rahoitusjärjestelmän rukkaamista.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 28.02.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot